Acesta este articolul nr. 10 din totalul de 12 articole ale seriei Bine și rău

Viciile sunt entități rele invitate inițial de persoana afectată care apoi au fost hrănite și încurajate un timp îndelungat. Ele domină complet omul care nu mai este capabil să scape din lațul lor. Aceste entități au sosit la chemare iar acum au devenit stăpâne iar cel ce le-a chemat a devenit sclavul lor.

Cunoașterea și puterea sunt cele două arme cu care se poate scăpa de aceste entități pe care Lumina le înspăimântă iar căldura le arde. Lumina oferă adevărul iar căldura iubirii arde și îndepărtează viciile.

Este necesar să trăim o viață pură, pe toate nivelurile. Dacă noi suntem puri, viciile mor de inaniție. Acolo nu există nici un resentiment, nici un fir de praf care să le mai atragă. Dacă le inundăm cu lumină și căldură fie vor fugi terorizate fie vor arde trecând printr-o moarte simbolică. Lumina este cunoașterea Adevărului din noi, înțelegerea situației, iar căldura este Iubirea noastră pentru un ideal mai înalt. Și dacă în același timp vom trăi o viață exemplară prin puritatea ei indezirabilii nu vor mai avea nimic să se agațe și nici o portiță prin care să mai intre în casele noastre. Orice tentativă din partea lor va fi blocată de calitățile și puritatea iubirii și a inteligenței noastre.

Va trebui să recunoaștem faptul că răul există, că entitățile rele există și va trebui să învățăm căile de a le trata, de a le ilumina și de a le transforma în bine. Este cu mult mai bine să le dovedim bunele noastre intenții, să le oferim iubire și prilejul de a evolua, să ne rugăm pentru ele decât să le confruntăm. Dacă cineva care este asaltat de entități rele se așează liniștit în meditație și se roagă pentru ele cu voce tare, citând pasaje din scripturi, entitățile rele vor putea fi observate fie ascultând cu atenție fie luând-o la goană în mare grabă.

Trebuie să luăm măsurile necesare pentru a ne transforma și a ne îmbunătăți viețile. Entitățile rele există iar unele dintre ele sunt chiar cooperante, însă cele inferioare refuză cu obstinație să se transforme și nimic nu le poate convinge să înțeleagă. Pentru acestea din urmă există alte metode. Trebuie să ne amintim că, orice am face, nu este indicat să le confruntăm, acest lucru fiind mult prea primejdios. Cel mai bun lucru care poate fi făcut este să ne rugăm la entități mai înalte să ne trimită Lumină și putere, să se instaleze în noi înșine și să ne ajute să transformăm entitățile cu care ne confruntăm.

Navigare seriiTalismane împotriva RăuluiSinuciderea

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *