Acesta este articolul nr. 2 din totalul de 12 articole ale seriei Bine și rău

Mulți oameni spun că Dumnezeu este Bun. În realitate Dumnezeu este deasupra Binelui. Și e adevărat că Răul există pentru că Dumnezeu este de acord cu existența lui. Răul există pentru că Dumnezeu o permite, altminteri ar fi dispărut de multă vreme. Dacă nu ar fi așa atunci ar însemna că Dumnezeu are un inamic mai puternic decât El pe care nu este capabil să îl învingă.

Dumnezeu este principiul etern creativ, sursa întregii Creații. Cosmosul în general și Pământul în particular lucrează cu principiile masculin și feminin, pozitiv și negativ, yin și yang care sunt esențiale pentru întreaga manifestare. Nu contează cât de pur, de sfânt sau de bun ar fi ceva, întotdeauna va exista o parte negativă în acel lucru.

În momentul Creației a fost, de asemenea, construit un loc unde s-au depozitat – simbolic vorbind – toate cioburile, cuiele ruginite, cărămizile crăpate, toate rămășițele de la Construcție. Acel loc atrage muștele, viermii și alte entități grosiere pe care le întâlnim dacă ne încumetăm să îl vizităm. Numele lui este cunoscut în creștinism drept Iad. Dincolo de acest concept, acel loc are misiunea de a stoca, purifica și transforma toate aceste impurități. Nimic nu este risipit. În regiunile inferioare Răul predomină, forțele sunt haotice, dezorganizate, dar fără îndoială Binele există și acolo.

Oamenii au dezvoltat metode de a transforma apele poluate cu chimicale în ape curate, la fel cum Cerul a procedat la transformarea Răului în elemente potrivite pentru îngeri. Omul are, de fapt, capacitatea de a lucra în același fel cu Răul și de a-l transforma în Bine, chiar dacă nu cunoaște acest lucru despre sine. Pentru a începe învățarea acestei măiestrii trebuie mai întâi să înțelegem ce este Binele. Numai după ce înțelegem corect Binele putem să confruntăm Răul și să îl transformăm.

Binele este expresia armonioasă a Iubirii, a Puterii, a Inteligenței, a Frumuseții, a Bunătății, a Gentileței – dar el nu este Dumnezeu. Binele este manifestarea lui Dumnezeu dar nu este Dumnezeu Însuși. Dumnezeu este deasupra Binelui și a Răului, în fapt noi nu putem să cunoaștem cine este Dumnezeu.

Navigare seriiAdam și EvaDincolo de Bine și Rău

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *