Acesta este articolul nr. 5 din totalul de 19 articole ale seriei Adevărul

Pentru ca Adevărul să devină adevăr pentru noi este necesar să îl cunoaștem pe trei niveluri: mental, emoțional și fizic. Este foarte important să obținem o idee foarte clară pe toate cele trei niveluri de înțelegere.

Adevărul trebuie mâncat, băut și respirat. Un adevăr asupra căruia nu se acționează este aproape complet nefolositor. Dacă suntem cu adevărat sinceri în a hrăni gândurile „adevărate” atunci vom simți nevoia să ne potrivim acțiunile cu acele gânduri. Căutarea Adevărului, care este de fapt întregul scop al inițierii, privește omul în totalitatea sa, nu numai viața sa psihică ci și activitățile sale mundane precum somnul, hrănirea, spălatul, plimbările și așa mai departe. Întreaga ființă trebuie să co-opereze. Cea mai mică celulă a corpului trebuie să contribuie la cunoașterea Adevărului. Adevărul poate fi perceput numai cu întreaga ființă.

Dacă reușim acest lucru, nu numai că nu ne va putea lua nimeni această Cunoaștere în această viață dar ea va fi prezentă în noi și atunci când ne vom reîncarna. Altfel va trebui să reluăm totul de la început, să studiem același lucru iar și iar, în fiecare încarnare. Una dintre cele mai mari priorități ale noastre în această încarnare este să realizăm Adevărul.

Căutătorii adevărului trebuie să Îi fie credincioși și să lucreze asupra revelării Sale cu tenacitate, perseverență și răbdare. În orice caz, găsirea Adevărului este o lucrare fără sfârșit pentru că nu putem spera să cunoaștem la un moment dat tot ceea ce este de cunoscut despre El.

Într-un discipol, într-un candidat la inițiere, se caută precis aceste calități. Este esențial pentru un discipol care a găsit calea spre adevăr și corectitudine să facă eforturi pentru stabilizarea sa pe această cale.  A fi stabili înseamnă a ne manifesta cu flexibilitate și deschidere mentală. Înseamnă a fi sinceri în convingeri și a ne fi loiali nouă înșine. Dacă suntem sinceri în această direcție nu trebuie să permitem dificultăților, oricât de mari ar fi ele în diverse momente, să ne facă să abandonăm adevărul în căutarea altor lucruri mai ușoare și mai agreabile.

Întrebările pe care ar trebui să ni le adresăm în momentele dificile sunt:

  • Ce ar trebui să înțeleg sau să învăț din ceea ce s-a petrecut?
  • Cum pot să transform aceste circumstanțe (acum neplăcute) și să le utilizez pentru a avansa pe calea evoluției și pentru a-i ajuta pe ceilalți?

Cerul nu ne va judeca prea sever dacă nu suntem capabili să ne manifestăm în fiecare zi cu aceeași perfectă armonie, puritate și integritate. Dar dacă am abandona Adevărul și am înceta să mai credem în armonie, puritate și dreptate Cerul nu ne va ierta. Este necesar să rămânem credincioși Adevărului și să continuăm să avansăm.

Navigare seriiMeditație asupra AdevăruluiAdevărul nu interferează

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *